Orhan Yalçın Gültekin

Henüz Feysbuk icad olunmamış, İnternet neyin bilinmemektedir.

Yaprak, kerhanenin en güzel, en taze, en romantik sermayesidir ama bir o kadar da salaktır. (Esas kız hep masumdur.) Orayı kerhane değil de evlendirme dairesi sanmaktadır. Yaşadıklarını evlilik yolunda yaşaması gereken doğal deneyimler olarak algılayan salak kızımız, eline geçen parayı da çeyiz parası biriktirsin diye Arap’a vermektedir. Arap ise, ahı gitmiş vahı kalmış, artık sermaye olarak gâvur parasıyla üç kapik etmez Zargana’ya âşıktır (ilk deneyim sendromu).

Deve tellal iken, pire berber iken, mahallenin birinin bakkal Mehmet Efendisi, haliyle aynı mahallenin henüz millî olmamış delikanlısı Bülent’i elinden tutup mektebe götürür. Mektep olgusuyla ilk kez karşılaşan Bülent de kerhaneyi gerçekten mektep sanmaktadır. Ellerinde kitaplar 14 numaranın kapısında sırsıklam bekleyen Bülent, “Affedersiniz, ilk ders ne zaman?” mealinde mahcupça Yaprak’a yanaşınca kendini bir anda ikinci kattaki sınıfta bulur.

Devam mecburiyeti olduğunu düşünen bülent, 14 Numara’yı ve 2. kattaki sınıfı mesken tutar. Paralı mektebe harçlığı yetmeyen Bülent’in imdadına Yaprak yetişir. Çeyiz parası diye Arap’tan saklayıp biriktirdiği paraları mektep parası olarak Bülent’e verir.

Bu şefkat dolu davranış karşısında Bülent’in Yaprak’a âşık olmamasının mümkünü yoktur. Zaten kuraldır; öğrenciler öğretmenlerine âşık olur; olmayan öğrenci namerttir. Bütün cesaretini toplayan Bülent, gidip Yaprak’ı Arap’tan ister ve “Benim züğürde verecek kızım yok” diyen Arap tarafından bir temiz ütülenir.

Ütülenmiş olmayı evet olarak algılayan Bülent ve onun ısrarına dayanamayan Yaprak, hemen nikâh işlemlerine başlar.

Heyhat… kader ağlarını örmektedir. Zargana’nın ölümü sebebi mucibince zaten iyice tırlatmış olan Arap, cevabının yanlış anlaşıldığının farkına da varınca, Yaprak’ı delik deşik eder bıçakınan…

Fragman

Filmin Resmî Tanıtımı

Çalıştığı genelevin en güzel, en taze sermayesi olan Yaprak (Serpil Çakmaklı), müşterilerinden temiz yüzlü bir genci (Bülent Bilgiç) sevmektedir. evlenip bu bataktan kurtulacaktır. Ama elinden parasını alan, haince döven, genelevi haraca kesen hasta ruhlu Arap’la (Hakan Balamir) başı derttedir. Arap, sömürdüğü genç kadını kafesten uçurmamak için genç sevdalıların evlenmelerine karşıdır. Yaprak’ın beyaz gelinliği Arap’ın bıçak darbeleriyle kanlara bulanır.

Yönetmen: Sinan Çetin
Eser: İrfan Yalçın
Senaryo Yazarı: Sinan Çetin ve Ömer Uğur
Yapımcı: Hakan Balamir
Müzik: Kurtalan Ekspres ve Barış Manço
Görüntü Yönetmeni: Cem Molvan
Kurgu: Sedat Karadeniz
Yapım: Hakan Film

Oyuncular: