genel başkanımız sayın sadettin tantan referandum oyunu açıkladı

genel başkanımız sayın saadettin tantan, 12 eylül’de yapılacak olan referandumda, yurt partisi’ne gönül veren insanların oylarını verirken, akıllarını özgürce kullanmaları gerektiğini, ancak kendisinin oyunun ‘hayır’ olduğunu söyledi.

yurt partisi genel başkanı saadettin tantan, konya gezisi sırasında konya gazeteciler cemiyeti’ni ziyaret etti. ziyarette gazetecilerin sorularını da cevaplandıran tantan, referandumla ilgili şunları söyledi: “insanların zihinlerinin tuksak alındığı ve insanların zihinlerinin silahsız olarak kuşatıldığı ülkemizde, ben yurt partisi’ne gönül veren insanlara, akıllarını özgürce kullanmaları dışında ‘hayır’ veya ‘evet’ diye bir değerlendirme içerisinde asla olmam. ama benim oyum ‘hayır'”

saadettin tantan, türkiye’nin en büyük sorununun bölünme ile karşı karşıya kalınan güvenlik ayağının olduğunun, ancak bu ayağın anayasa değişiklik paketi’nde unutulduğunu söyledi. tantan, ‘darbe anayasası’nı değiştiriyoruz’ diyerek referandum yapıldığını, fakat ak parti’nin gelecekte yargılanmaktan kurtulması için bu değişikliğin yapılmak istendiğini ifade etti.

kaynak: yurt partisi